Szklane pojemniki na żywność coraz bardziej wypierają te plastikowe. Świetnie nadają się do przechowywania gotowego jedzenia i surowych produktów, a przy tym doskonale wpisują się w ekologiczny styl życia. Jakie zalety mają pojemniki na żywność ze szkła i dlaczego warto ich używać?
Ciekawy wystrój, wyposażenie czy serwowane potrawy – to wszystko decyduje o sukcesie kawiarni, restauracji lub lodziarni. Ogromne znaczenie ma jednak także to, jak zostanie zaprezentowana oferta lokalu – a odpowiedni efekt pomogą nam osiągnąć właściwie dobrane karty menu.
Bormioli Rocco to włoski producent wyrobów szklanych, który od 1825 roku tworzy nietuzinkową zastawę stołową. Talerze, szklanki, słoiki oraz inne produkty szklane marki Bormioli Rocco łączą w sobie tradycję z nieustannie zmieniającymi się współczesnymi trendami.
Jeszcze kilka lat temu filozofia zero waste była jedynie obco brzmiącym, tajemniczym terminem, a dziś coraz więcej osób próbuje zmienić swoje nawyki zgodnie z jej założeniami. Jednym ze sposobów na zmianę stylu życia jest rezygnacja z plastikowych pojemników na rzecz tych wykonanych ze szkła. Jak to zrobić możliwie najefektywniej i najefektowniej?
Nie musimy spędzać długich godzin w kuchni, aby przygotować smaczne i pożywne śniadanie na wynos. Oto przepisy na smoothie do pracy, które przypadną do gustu osobom dbającym o zdrowy styl życia. Podpowiadamy, jak zrobić i w czym zabrać pyszny koktajl do pracy.
Wyposażenie do gastronomi różni się od tego, które wykorzystujemy w domach. Cechą dobrych produktów jest nie tylko ich funkcjonalność, ale także estetyczny wygląd i wytrzymałość. W co powinien być wyposażony dobrze funkcjonujący lokal? Jakich elementów wyposażenia lodziarni nie może w niej zabraknąć?
Verro-Glass ©